Susan Rice az iráni atomprogramról

Egyesült Államok - Izraellel együtt az iráni atomfegyver ellen

Washington nem fogja engedni, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert.

2014.05.07 21:35MTI
Freedigitalphotos hin255

Iránnal kapcsolatban olyan átfogó megoldást kell találni, amely biztosítja a nemzetközi közösséget arról, hogy Teherán nukleáris programja kizárólag békés célú - hangsúlyozta szerdán Susan Rice, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója Jeruzsálemben, ahol az izraeli miniszterelnökkel és államfővel folytatott megbeszélést.

A Fehér Ház közleménye szerint csütörtökön Rice az Egyesült Államok és Izrael közötti stratégiai kapcsolatról szóló tárgyaláson vesz részt.

Susan Rice biztosította Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt: Washington nem fogja engedni, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert. Egyúttal hozzátette: a diplomácia a legalkalmasabb eszköz ahhoz, hogy megszüntesse a nemzetközi közösség aggodalmait.

Rice arról is szólt, hogy az Izrael és palesztinok közötti béke csak az önálló palesztin állam létrehozásához vezető közvetlen tárgyalások útján valósítható meg.

A Washington által támogatott közel-keleti béketárgyalások legutóbbi fordulója a napokban kudarcba fulladt, és egyelőre nem tudni, hogy folytatódnak-e a megbeszélések. Rice kijelentette: bár a folyamat megakadt, az Egyesült Államoknak továbbra is az a meggyőződése, hogy tartós békét csak közvetlen tárgyalások eredményezhetnek.

Rice és Netanjahu ezenkívül globális kérdésekről is tárgyalt, így találkozójukon szóba került a szíriai és ukrán válság is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.