Terror

Tűzharc volt Jemenben az elnöki palotánál

Tűzharc tört ki péntek este Jemen fővárosában az elnöki palotánál terroristák és az őrség között. Az egyórás összecsapásban hat katona és három támadó életét vesztette.

2014.05.09 21:35MTI
Forrás: Wikipedia

A támadók egy ellenőrzési pontnál nyitottak tüzet katonákra. A támadók kiléte ugyan nem ismert, de nagy valószínűséggel az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthetők. A tűzharc után néhány támadónak sikerült járművével elmenekülnie, mások feltehetően elrejtőztek egy közeli parkban. A biztonsági erők kutatnak utánuk.

Ugyancsak pénteken al-Kaidás fegyveresek egy dombtetőről rátámadtak a jemeni védelmi miniszter autókonvojára, ám merényletkísérletük kudarcot vallott. A támadók megfutamodtak három halottat és két sebesültet hagyva maguk után, akiket a konvoj katonai kísérete elfogott. A katonák vesztesége három sebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.