Akcióban a jemeni hadsereg

Szárazföldi támadás az Al-Kaida ellen

Szárazföldi támadást indítottak az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi sejtjei ellen Jemen déli részén.

2014.04.29 14:05MTI

A hadsereg segéderői által támogatott csapatok a dél-jemeni Abjan tartomány Ahvar és Mahfad települései közelében, valamint Sabva tartomány al-Húta, Azzán, ar-Rauda és esz-Szaíd térségében kezdtek offenzívát - tette hozzá a hadsereg tisztségviselője. Azt is elmondta, hogy az akció addig folytatódik, amíg sikerül kiűzni ezekről a területekről az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) harcosait.

Katonai források megerősítették, hogy a felek között kedd reggel összecsapások voltak Lahmar régióban és esz-Szaíd közelében is. Az AQAP fegyveresei azután vonultak vissza a hegyvidéki Sabva és Abjan tartományokba, hogy a hadsereg 2012-ben kiszorította őket Abjan tartomány nagyvárosaiból.

Néhány nappal korábban amerikai pilóta nélküli repülőgépek és a jemeni légierő egységei támadták meg az AQAP kiképzőtáborait és központjait a térségben, s ezeknek az akacióknak összesen mintegy hatvan halálos áldozata volt. Az al-Kaida jemeni ágára mért sorozatos csapások ellenére az Egyesült Államok adatai szerint az Arab-félszigeten tevékenykedő terroristasejtek a legaktívabb és legveszélyesebb fegyveres csoportok közé számítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.