Vasárnap 37 fegyverest öltek meg

Jól halad a jemeni katonai offenzíva az al-Kaida ellen

Sikeresen halad a jemeni hadsereg offenzívája az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet helyi szárnya ellen az ország déli részében; vasárnap 37 fegyverest öltek meg a katonák egy hivatalos jelentés szerint, de veszteségek is voltak.

2014.05.04 16:15MTI
freedigitalphotos.net/tongdang

A védelmi minisztérium közleménye szerint az offenzíva hatodik napján 37 terroristát öltek meg, és több tucatnyit megsebesítettek Sabva tartományban. A halottak többek között szaúd-arábiaiak, szomáliaik, csecsenek és más nemzetiségűek.

A hadsereg nem közölte, hogy milyen egységek vesznek részt a hadműveletekben, de helyi lakosok arról számoltak be, hogy soha nem látott hevességű a légierő és a tüzérség tevékenysége.

A vasárnapi elesetteket nem számítva az Arab-félsziget al-Kaidája kedd óta 67 emberét vesztette el, de elesett 24 katona is. Vasárnap ehhez hozzáadódott további hat katona, akit egy öngyilkos merénylő ölt meg, felrobbantva a gépkocsiját mellettük.

A jemeni hírügynökség szerint vasárnap még több katonát vezényeltek Sabvába. A harmadik katonai körzet parancsnoka a beérkezett erősítéshez szólva azt mondta, hogy "az al-Kaida fegyveresei immár nem kerülhetik el a halált", és a hadsereg eltökélte, hogy "kiirtja ezeket az elemeket, és mihamarabb megszabadítja tőlük Jement".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.