Hélene Pastor súlyosan megsérült

Meglőtték az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagját

Ismeretlen támadók súlyosan megsebesítették Hélene Pastort, az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagját és a sofőrjét a dél-franciaországi Nizza egyik kórháza előtt.

2014.05.07 10:38MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A hetven év körüli asszony kedd este 7 óta körül éppen elhagyta autójával a L'Archet kórház parkolóját, amikor rálőttek.

Hélene Pastor a fiát látogatta meg, Gildo Pallanca Pastort, az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosát - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség.

A nyomozók feltevése szerint az elkövetők csapdát állítottak - vagy az asszonynak vagy a sofőrjének. A rendőrség arról számolt be, hogy szemtanúk szerint két támadó állt lesben, akik az akció után gyalog menekültek el a helyszínről.

Az áldozatokat a belvárosi Saint-Roch kórházba szállították, mindketten súlyos sebeket kaptak. Helene Pastor nincs életveszélyben, a sofőrje állapota azonban aggodalomra ad okot. II. Albert herceg, Monaco uralkodója nyilatkozatban fejezte ki felindultságát a történtek miatt és támogatásáról biztosította az áldozatokat és családjaikat.

Hélene Pastor az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagja, a család birtokolja a mindössze 2 négyzetkilométeres hercegségben található, méregdrága ingatlanok egy jelentős részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.