Másfél kilogrammnyit

Radioaktív anyagot foglalt le bűnözőktől az ukrán biztonsági szolgálat

Másfél kilogramm, feltehetően U-235-ös izotópot tartalmazó radioaktív anyagot foglalt le egy bűnözői csoporttól az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) elhárítása az ukrajnai Csernyivci (Csernovic) megyében.

2014.05.05 14:55MTI
freedigitalphotos.net/twobee

Marina Osztapenko, az SZBU sajtóközpontjának vezetője hétfői sajtóértekezletén elmondta, hogy az ügyben kilenc ukrán és egy, valószínűleg orosz állampolgárt vettek őrizetbe április 30-án Csernyivci megyében.

A sugárzó anyagot, amelyet egy házilagosan gyártott konténerben tároltak, a Dnyeszter menti területről csempészték be az országba egy külföldi rendszámú autóval - tette hozzá Osztapenko.

Az SZBU által gyűjtött információk alapján nem zárható ki, hogy az őrizetbe vett bűnözői csoport piszkos bombát készült előállítani, és ezt az ország társadalmi és politikai rendjének megzavarása érdekében a délkelet-ukrajnai tömeges akciók idején hozták volna működésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.