Egy halott, sok sérült

Két buszon robbantak a bombák Nairobiban

Egy ember meghalt, 27-en megsebesültek vasárnap Kenya fővárosában, amikor pokolgépek robbantak két autóbuszon.

2014.05.04 19:30MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A házilag készített robbanószerkezeteket két, ingázókat szállító autóbuszon rejtették el és Nairobi egyik fő közlekedési útvonalán hozták működésbe. Az elmúlt hónapokban számos fegyveres, illetve robbantásos merénylet történt Kenyában, amióta az ország katonákat küldött a szomszédos Szomáliába a szélsőségesen iszlamista al-Shabaab milíciák ellen.

Tavaly szeptemberben 67 halálos áldozatot követelt egy fegyveres támadás a nairobi Westgate Mall bevásárlóközpont ellen. A támadást az al-Shabaab vállalta magára.

Szombaton a tengerparti Mombasában történt két robbantás, legalább hárman meghaltak, több tucatnyian megsebesültek. A sorozatos terrorcselekményekre válaszul a kenyai hatóságok áprilisban nagyszabású biztonsági műveletet kezdtek.

Több ezer embert vettek őrizetbe a razziák során, többségükben szomáliai származásúakat. Emberi jogi csoportok ezért önkényes őrizetbe vételekkel, etnikai alapú hátrányos megkülönböztetéssel vádolják a rendőrséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.