Nigéria

Pokolgép robbant a buszpályaudvaron, rengeteg a halott

A detonáció harmincnál több gépkocsit megrongált, s azok üzemanyagtartályát felgyújtva további robbanásokat okozott. A mentők további halottak és sebesültek után kutatnak.

2014.04.14 11:56MTI
Forrás: youtube.com

Pokolgép robbant fel a nigériai főváros, Abuja külterületén, egy távolságibusz-pályaudvaron a hétfő reggeli csúcsforgalom idején - megölve legalább 35 embert - közölték szemtanúk.

A Reuters hírügynökség operatőre legalább húsz holttestet látott a Nanyan negyed hídjánál, Abuja déli részén lévő állomáson, két szemtanú pedig 15 másik ember tetemét látta elszállítani a helyszínről. A detonáció harmincnál több gépkocsit megrongált, s azok üzemanyagtartályát felgyújtva további robbanásokat okozott. A mentők további halottak és sebesültek után kutatnak.

Egyelőre senki, semmilyen szervezet nem vállalta magára a merényletet, de a hatóságok a Boko Haram iszlamista szervezetet gyanítják mögötte, amely 2009 óta egyre véresebb lázadóharcot vív az északkeleti és középső országrészben. Szemtanúk szerint feltételezett iszlamista fegyveresek a múlt hét végén legalább hatvan embert öltek meg egy északkeleti falu elleni támadásukban, egy másikban pedig, amely egy tanárképző főiskola ellen irányult, nyolcat.

A Boko Haram (a szervezet neve hausza nyelven azt jelenti, hogy tilos a nyugati oktatás) már több hasonló véres támadást hajtott végre iskolák ellen Nigériában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.