Ukrán válság

Több tucatnyian égtek bent egy épületben Odesszában

Elképesztő! Egyesek a füstben lelték halálukat, mások kiugrottak az ablakokon és úgy haltak meg.

2014.05.02 21:47MTI

Odessza központjában több tucatnyian égtek bent a szakszervezetek székházában, ahol egy pénteki összecsapás után állítólag oroszbarát szakadárok kerestek menedéket.

A rendőrség legfrissebb jelentése szerint 38 vagy annál is több a halálos áldozatok száma. Egyeseket a füstben lelték halálukat, mások kiugrottak az ablakokon és úgy haltak meg.

A kijevi belügyminisztérium szerint a fekete-tengeri kikötővárosban lévő épületet szándékosan felgyújtották.

Az Unian ukrán hírügynökség jelentése szerint a kijevi hatalommal rokonszenvező néhány száz aktivista a szakszervezetek székháza előtti téren felgyújtotta az oroszbarát szeparatisták sátrait. Utóbbiak itt gyűjtöttek aláírásokat az Ukrajna szövetségi állammá való átalakításáról és az orosz nyelv államnyelvvé nyilvánításáról szóló népszavazás megrendezéséhez.

Ezt követően a szakadárok bemenekültek az épületbe, ahonnan lőfegyverekkel lőttek ki, és kövekkel is dobálták a támadókat, ám itt is tűz ütött ki, többen az ablakokon kiugrálva menekültek. A földön mozdulatlan testek hevertek, néhányat közülük ukrán zászlóval takartak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.