A kibernetikai párbeszéd elkötelezettje

Obama igyekezett megnyugtatni a németeket: az USA nem kémkedik utánuk

Barack Obama amerikai elnök az Angela Merkel német kancellárral tartott pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette,hogy elkötelezettje az amerikai-német kibernetikai párbeszédnek és igyekezett megnyugtatni az "egyszerű németeket", hogy az Egyesült Államok nem kémkedik utánuk.

2014.05.02 19:26MTI
freedigitalphotos.net/Chuck Felix

A hírszerzés ügye súrlódást okozott a két ország között, miután Edward Snowdennek az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos adatgyűjtésével kapcsolatos leleplezései arra is fényt derítettek, hogy az amerikai hírszerzés Merkelt is lehallgatta.

Obama emlékeztetett rá, hogy ő az első olyan elnök, aki arra utasította a szakszolgálatokat, hogy tartsák tiszteletben a nem amerikai állampolgárok magánszférájának sérthetetlenségét is.

Kijelentette, az Egyesült Államok egyetlen szövetségesével sem kötött a kémkedés kölcsönös megszűntetéséről szóló egyezményt, de Németországgal is a legszorosabb hírszerzési együttműködésre és a jogfelfogásban meglévő különbségek áthidalására törekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.