Kémkedett?

Őrizetbe vették a kijevi orosz katonai attasét

Kémkedés gyanújával őrizetbe vették szerda este Kijevben az ukrajnai orosz katonai attasét.

2014.05.01 08:19MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos bejelentése szerint az orosz diplomatát akkor tartóztatták le, amikor épp gyanús tevékenységet folytatott. A hatóságok ezzel kapcsolatban részleteket nem közöltek, mint ahogy nem közölték a katonai attasé nevét sem.

A külügyminisztérium nyilatkozata szerint az orosz katonai attasé olyan tevékenységet folytatott, amely nem egyeztethető össze diplomata státusával.

Ezért - mint a minisztérium fogalmazott - nemkívánatos személynek nyilvánították, és a lehető leggyorsabban el kell hagynia Ukrajnát. Orosz részről egyelőre nem reagáltak a történtekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.