Legkevesebb ötvenegy ember meghalt

Az al-Kaida helyi szárnya vállalta magára a keddi tömegmerényletet Homszban

Az an-Nuszra Front, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai alegysége vállalta magára szerdán a Homsz városában előző nap elkövetett merényletet, amelyben legkevesebb ötvenegy ember vesztette életét.

2014.04.30 11:10MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A Szíria közepén fekvő város egyik, főképp alaviták lakta negyedében egymás után két, robbanóanyaggal megrakott autó robbant fel. Keddi jelentések még egy felrobbant gépjárműről és egy becsapódott aknagránátról szóltak. Különböző emberjogi források hetven és nyolcvan közé teszik a terrortámadásban megsebesültek számát.

Bassár el-Aszad elnök, csakúgy mint a politikai és katonai elit nagy része, az iszlám síita ágából származó alavita vallási csoporthoz tartozik, míg a fegyveres ellenzék túlnyomó többségben szunnitákból áll, akik közül több ezren külföldről érkeztek a polgárháború sújtotta országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.