Pár órával a megemlékezések után

Gazdátlan hátizsákok a tavalyi bostoni merénylet színhelyén

Két gazdátlan hátizsákot talált a bostoni rendőrség kedden a Bostoni Maraton befutójánál épp egy éve elkövetett terrortámadás helyszínén.

2014.04.16 07:43MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Mindez néhány órával azután történt, hogy a városban megemlékeztek a tavalyi merénylet áldozatairól. A rendőrség közlése szerint a közelben elfogtak egy húszas éveiben járó, zavarodott férfit. Szemtanúk azt mondták, hogy az illető bő fekete ruhát és hátizsákot viselt, s az őt előállító rendőröknek azt kiabálta, hogy massachusettsi művészeti egyetem hallgatója.

A hatóságok lezárták az érintett Boylston utat, ahol a tavalyi merénylet történt, a közeli házakat kiürítették, leállították a közelben futó metróvonal közlekedését, és a környék elkerülésére kérik a bostoniakat.

Jó két órával később a tűzszerészek még mindig a helyszínen dolgoztak, bár szemtanúk beszámolója szerint a két zsákot már elővigyázatosságból felrobbantották - jelentette az amerikai média. Arról azonban még nincsen hír, hogy mi lehetett a hátizsákokban.

A tavaly április 15-i maratoni versenyen végrehajtott kettős robbantást a vád szerint egy Dagesztánból bevándorolt, csecsen nemzetiségű testvérpár, a 26 éves Tamerlan és az akkor 19 éves Dzsohar Carnajev követte el. A kuktafazekakba szerelt, távirányítású pokolgéppel végrehajtott kettős robbantás következtében hárman meghaltak - köztük egy 8 éves kisfiú -, és 264-en megsebesültek. Sokan végtagjaikat vesztették el.

A fivérek később egy rendőrt is agyonlőttek. Barack Obama amerikai elnök, aki a tragédiáról a Fehér Házban egyperces néma csenddel emlékezett meg, közleményben méltatta a bostoniak bátorságát. Obama rámutatott, hogy a jövő hétfőn ismét megrendezendő maraton, amelyre 36 ezer versenyzőt és ennél is több nézőt várnak, megmutatja majd a világnak, hogy mit jelent a "Boston erős" jelszó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.