Ukrán válság

EBESZ-megfigyelők: fogolycserét követel a szakadárok vezetője

A megfigyelőkkel együtt embereik elfogták az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) három tisztjét is, őket "hadifoglyoknak" tekintik.

2014.04.27 12:10MTI
Forrás: youtube.com

Emberei szabadon engedését követeli cserébe a Kelet-Ukrajnában foglyul ejtett nemzetközi katonai megfigyelőkért Szlovjanszk önjelölt szakadár polgármestere.

Vjacseszlav Ponomarjov elmondta, hogy vasárnap - helyi idő szerint - dél körül találkozik azokkal a közvetítőkkel, akiket az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) küldött a térségbe. Kijelentette, alapvető feltételük, hogy engedjék el a kijevi hatóságok által őrizetbe vett szakadár társaikat.

Szólt arról is, hogy a megfigyelőkkel együtt embereik elfogták az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) három tisztjét, akik Horlivka város közelében készültek egy műveletre az oroszbarát erők ellen. Őket "hadifoglyoknak" tekintik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.