Ukrán válság

A G7 is szankcionálná az oroszokat

Büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Oroszország ellen annak Ukrajnával kapcsolatos lépései miatt a G7 csoport.

2014.04.26 09:55MTI
Forrás: Wikipedia

A világ hét vezető ipari hatalmát tömörítő csoport a közleményben hangsúlyozta, biztosítani kell a békés környezetet a májusi ukrajnai választások előtt, ezért a G7 készen áll fokozni az Oroszország elleni célzott szankciókat. Emellett folytatja a szélesebb körű szankciókat az orosz gazdaság kulcsfontosságú ágazatai ellen, ha Moszkva nem hagy fel az agresszív cselekedetekkel.

Az ajtó azonban még mindig nyitva áll az ukrán válság diplomáciai rendezése előtt - jelezte az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát, Kanadát, Olaszországot, Franciaországot, Németországot, valamint Japánt tömörítő csoport, és sürgette Oroszországot, hogy lépjen erre az ösvényre.

A hetek rávilágítottak arra, hogy Oroszország mindeddig nem tett kézzel fogható intézkedéseket az Ukrajna keleti felében kialakult válság enyhítését célzó genfi megállapodás végrehajtására, s ehelyett csak fokozta a feszültséget.

A közleménnyel kapcsolatban egy magas rangú amerikai tisztségviselő elmondta, hogy a G7 országok mindegyike maga dönti el, milyen szankciókat alkalmaz, az intézkedések nem feltétlenül fedik majd egymást. Hozzátette, az amerikai lépéseket már hétfőn bejelenthetik.

Nem sokkal korábban arról szóló hírek jelentek meg, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió hétfőn bejelenti az Oroszország elleni szankciók újabb körét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.