"1993-ban elismertük Izraelt"

A palesztinok soha nem fogják elismerni Izraelt zsidó államnak

Mahmúd Abbász palesztin elnök szombaton kijelentette, hogy a palesztinok soha nem fogják elismerni Izraelt a zsidó államnak.

2014.04.26 13:45MTI
Forrás: Wikipedia

Abbász a Palesztin Felszabadítási Szervezet központi tanácsa előtt emlékeztetett arra, hogy "1993-ban elismertük Izraelt".

Hozzátette ugyanakkor, a palesztinokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy egy lépéssel tovább menjenek, és elismerjék Izrael "vallási identitását".

Izrael a kétoldalú béketárgyalások egyik alapfeltételének szabta, hogy a palesztinok elismerjék el Izraelt mint a zsidó államot.

Izrael kilépett a béketárgyalási folyamatból, miután a Fatah és a Hamász szerdán átmeneti egységkormány megalakításáról állapodott meg. Az iszlamista Hamász mozgalom nem ismeri el Izrael létezését.

A PFSZ 124 tagú központi tanácsa szombaton tanácskozást kezdett a közel-keleti békefolyamat jövőjéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.