Követelőznek az emberrablók

Iszlamisták szabadon bocsátását követelik a túszul ejtett diplomatáért cserébe

Tunéziában fogva tartott iszlamisták szabadon engedését követelik az észak-afrikai ország egyik, Tripoliban akkreditált diplomatájának elrablói.

2014.04.18 15:25MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Mongi Hamdi tunéziai külügyminiszter elmondta azt is, hogy hazája fontolóra vette líbiai diplomáciai képviseletének leépítését. A szomszédos országban az utóbbi időben szinte mindennapossá váltak az emberrablások, amelyeknek gyakran külföldi tisztségviselők az áldozatai.

A Tunézia tripoli nagykövetségén tanácsadóként dolgozó al-Arúszi al-Fatnaszit csütörtökön rabolták el ismeretlenek a főváros egyik központi tere közelében. Egy hónapon belül ő már a második tunéziai diplomata, aki Tripoliban fogságba esik.

Ugyanott a héten emberrablók túsza lett Jordánia nagykövete is. Hamdi újságíróknak jelezte, hogy a támadók gyaníthatóan egy három évvel ezelőtti tunéziai merénylet bebörtönzött elkövetőinek családtagjai.

Líbia gyenge átmeneti kormánya Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása óta képtelen volt arra, hogy lefegyverezze a volt líbiai elnök ellen harcoló lázadókat és iszlamista harcosokat, akik - egyre befolyásosabbá váló - milíciákba szerveződtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.