Emigráns üzletember meggyilkolásával vádolják

Horvátországnak ki kell adnia a volt jugoszláv titkosszolgálati vezetőt

A horvát Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy ki kell adni Zdravko Mustac volt jugoszláv titkosszolgálati vezetőt Németországnak, akit egy emigráns horvát üzletember 1983-as németországi meggyilkolásával vádolnak.

2014.04.16 08:40MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A testület határozatával elutasította Mustac és az államügyészség fellebbezését a varasdi (Varazdin) megyei bíróság ugyanilyen értelmű ítélete ellen.

A legfelsőbb bíróság szerint a varasdi megyei bíróság az ügyben helyesen állapította meg, hogy Mustac a német büntetőjog szerint gyilkossággal vádolható, függetlenül a horvát törvényi szabályozástól. Horvátországnak ezért, az európai uniós igazságszolgáltatási együttműködés keretében, haladéktalanul ki kell adnia őt Németországnak.

A horvát Legfelsőbb Bíróság korábban szintén úgy döntött, hogy Josip Perkovic volt jugoszláv titkosszolgálati vezetőt is ki kell adni Németországnak, akit ugyanannak a horvát üzletembernek a meggyilkolásával vádolnak, mint Mustacot. Ez utóbbi a felettese volt a már kiadott Josip Perkovicnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.