Vészjelzés

Az utasok harmadát sikerült kimenteni az elsüllyedt dél-koreai hajóról

Az utasok mintegy harmadát sikerült csak kimenteni a Dél-Korea nyugati partjainál szerdán léket kapott hajóról, két órával azután, hogy a hajó vészjelzést adott le és az oldalára dőlt.

2014.04.16 07:00MTI
freedigitalphotos.net/tiverylucky

A katasztrófa-elhárítási hatóságok mintegy 190 ember, a biztonsági minisztérium csak 147 ember kimentéséről tud, miközben a 452 utassal és 24 fős személyzettel közlekedő komphajó a televíziós tudósítások szerint már szinte teljes egészében elsüllyedt.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök a maximális erőfeszítések megtételére utasította a hadsereget és a parti őrséget. Korábban egy iskolai vezető azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy mind a 338 kiránduló diákot és tanárt kimentették a hajóról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.