Műszaki hiba

Még mindig nem indulhatott el a Dragon teherűrhajó

A SpaceX Twitterre feltett üzenete szerint a közép-európai idő szerint hétfőn 22 óra 58 percre tervezett, de meghiúsult startot péntekre ütemezték át a floridai Cape Canaveral űrrepülőtéren.

2014.04.15 08:12MTI
Forrás: youtube.com

A hordozórakéta első fokozatából szivárgó hélium miatt ismét elhalasztották hétfőn az amerikai Dragon teherűrhajó elindítását a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - közölte az űrjárművet építő SpaceX társaság.

A SpaceX Twitterre feltett üzenete szerint a közép-európai idő szerint hétfőn 22 óra 58 percre tervezett, de meghiúsult startot péntekre ütemezték át a floridai Cape Canaveral űrrepülőtéren.

Addigra megjavítják a Falcon 9-es hordozórakéta szivárgást okozó hibáját - tette hozzá a cég.

A Dragon teherűrhajó két tonnányi utánpótlást szállít majd a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás legénységének.

A hétfőn észlelt földi hibát megelőzően már az ISS egy komoly számítógéphibája is bizonytalanná tette a SpaceX Dragon felbocsátását, amelyet eredetileg március közepére terveztek.

A NASA amerikai űrügynökség szerint a vasárnap bekövetkezett számítógépes hiba csak űrsétával javítható ki.

Az űrállomáson tucatnyi külső számítógép működik. Ezek az állomás normális működését biztosítják, és a mostani hiba nincs hatással a három orosz, két amerikai és a japán űrhajós kutatómunkájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.