Hét tonna kokaint foglaltak le

Az utóbbi évek legnagyobb drogfogása Kolumbiában

Hét tonna kokaint foglalt le a rendőrség Kolumbiában, ez az utóbbi évek legnagyobb kábítószerfogása az országban.

2014.04.10 07:59MTI
freedigitalphotos.net/Victor Habbick

A drogot Hollandiába szánták, és már szállításra készen várakozott a cartagenai kikötőben egy konténerben, amikor a hatóságok - szúrópróbaszerű ellenőrzés során - rábukkantak.

A Rotterdamba címzett konténerben hivatalosan ananászrostokat szállítottak. A rendőrség szerdai közlése szerint letartóztatás nem történt az akció során, a kereskedőket még keresik.

Kolumbia - Peruba átnyúló kokaültetvényeit is beszámítva - a világ legnagyobb kokaintermelője. ENSZ-adatok szerint tavalyelőtt 48 ezer hektáron termesztették az alapanyagot, és ebből összesen 309 tonnányi kábítószert állítottak elő.

Utoljára 2008-ban volt a mostaninál nagyobb fogása a kolumbiai rendőrségnek, akkor 10,5 tonna kokaint sikerült elkobozniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.