Retorzíó

"Az ügyészség egy kalap sz..." - leváltották a kolumbiai vezérkari főnököt

A kolumbiai ügyészség a többi között azok ellen a katonák ellen folytat vizsgálatot, akik 2008-ban állítólag több száz törvénytelen gyilkosságot követtek el a gerillák ellen folytatott harc címén.

2014.02.18 21:41MTI

Menesztették kedden a kolumbiai fegyveres erők vezetőjét, amiért becsmérelte az ügyészség azon tagjait, akik a hadsereg több magas rangú tisztviselőjét is érintő korrupciós botrány és más visszaélések ügyében vizsgálódnak - közölte Juan Carlos Pinzón védelmi miniszter. Leonardo Barrero tábornok - a Semana című kolumbiai magazin hétvégi beszámolója szerint - egy börtönbe zárt ezredessel folytatott telefonbeszélgetés során azt mondta, hogy az ügyészség "egy kalap (...)", és szerinte hiteltelenné kellene tenni egy ellentámadással.

A párbeszédet az ügyészség rögzítette. Pinzón szerint Barrero szavaival ártott az intézmény és az egész nemzet jó hírének. A kolumbiai ügyészség a többi között azok ellen a katonák ellen folytat vizsgálatot, akik 2008-ban állítólag több száz törvénytelen gyilkosságot követtek el a gerillák ellen folytatott harc címén. Barrero helyére Juan Pablo Rodríguez Barragán tábornokot, a szárazföldi erők parancsnokát nevezték ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.