Egy ember életfogytiglant kapott

Halálos ítéletek a fotóriporternő megerőszakolása miatt

Három férfit halálra, egyet életfogytiglani börtönre ítéltek Indiában pénteken, mert megerőszakoltak egy fotóriporternőt Mumbai egyik elhagyott textilgyárában.

2014.04.04 17:33MTI
freedigitalphotos.net

Ez az első halálos ítélet olyan bűnügyben, amikor az áldozat túlélte a támadást - hangsúlyozta az ügyész, aki már az új, szigorúbb és gyorsabb tárgyalást előíró törvény alapján kérte a legsúlyosabb büntetést az elkövetőkre, akiket megrögzött bűnözőkként jellemzett.

Az ügyben eljáró bíró "ördögi természetűnek" minősítette a bűncselekményt, és azt mondta, hogy az ítélettel határozott üzenetet küldenek a társadalomnak. Ugyanez a négy férfi 2013-ban, egy hónappal a fotóriporter megtámadása előtt, ugyanabban a gyárépületben megerőszakolt egy másik nőt is.

Azért a bűntettükért életfogytiglani börtönre ítélték őket. Pénteken egy harmadik perben egy férfit életfogytiglani szabadságvesztésre, 23 másikat pedig héttől tíz évig terjedő letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy dél-indiai ítélőszék sorozatos, csoportos nemi erőszak miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.