Az első forduló

Kihirdették az egyiptomi népszavazás időpontját

Kihirdették vasárnap Egyiptomban az elnökválasztás időpontját: az első forduló május 26-án és 27-én lesz.

2014.03.30 17:30MTI
MTI, archív

Az arab ország választási bizottsága közölte, hogy hétfőn elkezdődik a jelöltek regisztrálása, és, hogy április 20-ig lehet "nevezni".

A kampányidőszak háromhetes lesz, május elején kezdődik. A bizottság tudatta, hogy a külföldön élő egyiptomiak májusi 15. és 19. között szavazhatnak. Egyiptomban legutóbb 2012-ben volt elnökválasztás, akkor az iszlamista Mohamed Murszi győzött demokratikusnak ítélt körülmények között.

A mostani voksolás fő esélyese Abdel-Fattáh esz-Szíszi, aki a főszerepet játszotta Murszi tavaly nyári eltávolításában az ország éléről. Szíszi e hét szerdán jelentette be hivatalosan, hogy indul az államfői posztért. Mint mondta, modern és demokratikus Egyiptomot szándékozik építeni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.