Újabb korrupciós ügy miatt főhet a feje

Titokban osztogatta a diplomata-útleveleket a szerb külügyminiszter

Újabb korrupciós ügy miatt aggódhat Ivan Mrkic szerb külügyminiszter: egy pénteki belgrádi sajtójelentés szerint az elmúlt másfél évben mintegy száz diplomata-útlevelet osztott szét titokban, többek között Slobodan Milosevic exelnök barátainak és Tomislav Nikolic jelenlegi államfő rokonainak.

2014.03.28 13:54MTI
freedigitalphotos.net

A Blic című lap azt írta, hogy a külügyminiszter két felnőtt fia, valamint néhány üzletember és több korábbi diplomata is birtokában van ilyen passzusnak.

A külügyminisztériumban nem adtak hivatalos felvilágosítást az ügyben - tette hozzá az újság. Szerbiában törvényesen csak a legfelső állami és kormányzati tisztségviselők egy szűk körének jár a diplomata-útlevél. Indokolt kérelem alapján képviselők, háborús bűnügyekkel megbízott ügyészek és jószolgálati nagykövetek is kaphatnak ilyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.