Minimális GDP bővülés

A franciák küszködnek a munkanélküliséggel

Alig kevesebben vannak azok, akik nem dolgoznak Franciaországban, mint azok, akik dolgoznak Magyarországon.

2014.03.26 19:15MTI

Januárhoz képest a munkanélküliek száma 0,9 százalékkal (31 500-zal) 3,347 millióra nőtt, éves szinten 4,7 százalék volt az emelkedés.

A minisztérium munkanélküliségi rátát nem közöl, azt később a statisztikai hivatal ismerteti.



Francois Hollande államfő korábban 2013 végére ígérte a munkanélküliség emelkedő tendenciájának megállítását. Michel Sapin munkaügyi miniszter februárban ezt a határidőt kitolta 2014 végére, azt remélve, hogy akkor indulhat meg a munkanélküliek számának csökkenése.

A kormány az idei évre 0,9 százalékos GDP-bővüléssel számol, ami igen szerény ahhoz, hogy érezhetően növelje az új munkahelyek számát.

Francois Hollande január 14-én mutatta be új gazdaságpolitikáját, amelynek lényege a vállalati adóterhek 30 milliárd eurós csökkentésével és 50 milliárd eurós állami megtakarítással a beruházások ösztönzése és a foglalkoztatás javítása a tavalyi negyedik negyedévben 10,2 százalékos munkanélküliséggel küzdő országban. A vállalkozásoknak ajánlott úgynevezett felelősségi paktumért cserébe a kormány legalább egymillió új munkahely létrehozását várja el a piactól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.