Tendencia

Nőtt a francia munkanélküliség novemberben

Franciaországban az álláskeresők száma 17 800-zal 3,293 millióra emelkedett a francia munkaügyi minisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint.

2013.12.26 19:24MTI

A minisztérium munkanélküliségi rátát nem közöl, azt később a statisztikai hivatal ismerteti.

A munkanélküliek számának emelkedése rossz hír Francois Hollande elnök számára, aki korábban ígéretet tett arra, hogy 2013 végére csökkenti a munkanélküliek táborát. A francia statisztikai hivatal elemzői szerint legkorábban a jövő év közepétől csökkenhet a munkanélküliek száma.

A múlt hónapban a munkanélküliek száma mintegy 0,5 százalékkal emelkedett októberhez és 5,6 százalékkal nőtt tavaly novemberhez képest.

A francia gazdaság 2013-ban eddig rosszul teljesített. A harmadik negyedévben a hazai össztermék (GDP) 0,1 százalékkal zsugorodott, a második negyedévben 0,6 százalékkal erősödött, az első negyedévben 0,1 százalékkal gyengült negyedéves összevetésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.