Jimmy Carter szerint

A Krím orosz bekebelezése "elkerülhetetlen" volt?

Egyrészt mert Oroszország a saját részének tekinti a félszigetet, másrészt mert a terület lakói közül sokan orosznak tartják magukat.

2014.03.25 15:25MTI

Az egyik amerikai televízióban David Letterman hétfői, késő esti beszélgetős műsorában (Late Show with David Letterman) az exelnök elmondta ugyanakkor azt is: Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nem szabad hagyni, hogy messzebbre menjen.

Carter felidézte a Szovjetunió 1979-es afganisztáni invázióját Leonyid Brezsnyev egykori szovjet vezető irányításával. Mint mondta, az Egyesült Államok akkor válaszul embargót hirdetett és bojkottálta a moszkvai nyári olimpiai játékokat. Ezután "elkezdtük felfegyverezni a szabadságharcosokat" - emlékezett vissza a volt amerikai elnök, aki szerint ez sikeres volt.

Carter véleménye szerint nem számít, hogy Barack Obama amerikai elnök vagy az európai nemzetek miként próbálják útját állni a Krím félsziget feletti orosz ellenőrzésnek, Putyin úgysem hagyja magát, azt azonban nem lehet megengedni, hogy az orosz elnök még messzebb menjen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.