Eljött az idő leszámolni a Jobboldali Szektorral?

Zűrzavar és pusztítás uralja Ukrajnát

Zűrzavar, pusztítás és hivataliépület-foglalások tanúi lehetnek nap mint nap az ukránok, akik egyelőre csak reménykedhetnek a rendvédelmi szervek, közte a rendőrség kemény fellépésében.

2014.03.25 13:25MTI

Az új hatalomnak kevés volt egy hónap arra, hogy úrrá legyen a helyzeten. Ennek is köszönhető, hogy a kárpátaljai PSZ tagjai vasárnap lerohanták Viktor Medvedcsuk oroszbarát ukrán politikusnak, Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli barátjának és bizalmasának a Vereckei-hágó közelében található hegyi üdülőjét. A komplexum elfoglalását a kihívóan viselkedő, az idegen vagyonban magukat gazdákként érző fegyveres aktivisták tettüket azzal indokolták, hogy kijevi vezetőik bízták meg őket a létesítmény őrzésével, jóllehet erről semmilyen dokumentumot sem tudtak felmutatni - emlékeztetett a televízió, amelynek riporterét minden indokolást mellőzve nem engedték be a PSZ fegyveresei az általuk megszállt, nagy kiterjedésű üdülő területére.

A létesítményt fenntartó cég vezetője közölte a csatornával, hogy feljelentést tett a rendőrségen, kérve a magántulajdon védelmének biztosítását, és büntetőeljárás megindítását azok ellen, akik azt megsértették.

A televízió megkeresésére a kárpátaljai rendőrségen elmondták, hogy a magánterületre történő önkényes behatolás bűncselekmény, s házkutatást is csak hatósági szervek végezhetnek. Ugyanakkor a rend őrei arra is emlékeztettek, hogy sok ukrán az álarcos embereket népi bosszúállóknak tekinti, miközben igényli azt, hogy rend legyen, ne anarchia.



A hegyi üdülőtelepen egyszerre több tucat, terepszínű ruhát és golyóálló mellényt viselő, baseballütőkkel, lég-, sőt tűzfegyverekkel felszerelt aktivista igyekszik érvényesíteni a hatalmát - emlékeztetett a műsor, amely szerint a PSZ tagjai részéről Ukrajna-szerte mindennaposak a rendbontások, sőt utcai tűzpárbajok is előfordulnak közöttük, miközben a rendőrség tehetetlen. A "forradalmárok" immáron az ország nemzetbiztonságát fenyegetik - vonta le a következtetést az ukrán ICTV csatorna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.