"Lehetőség van aszimmetrikus intézkedésekre is"

Moszkva kész lemondani Irán megregulázásáról a Krím miatt

Moszkva hasonló intézkedésekkel válaszol az ukrajnai és krími vita miatt ellene hozott nyugati szankciókra, de sor kerülhet az Iránnal folyó nukleáris tárgyalásokon elfoglalt álláspontjának felülvizsgálatára is.

2014.03.19 22:35MTI

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes az Interfax orosz hírügynökség szerint azt mondta, hogy Oroszország nem akarja arra használni ezeket a tárgyalásokat, hogy "emelje a tétet", de lehet, hogy így kell tennie, válaszul az Egyesült Államok és az Európai Unió lépéseire.

Rjabkov képviseli Oroszországot az iráni tárgyalásokon. Úgy véli, hogy Oroszország számára sokkal fontosabb az "újraegyesülés" a Krímmel, mint az iráni atomprogram körüli fejlemények.

"Széles körben keresünk válaszintézkedéseket. Ezek lehetnek ugyanolyanok, és vonatkozhatnak olyan amerikai illetékesek listájára - nem feltétlenül a kormányzatból..., akik befolyásolták az amerikai politikát" - idézte az Interfax.

"Lehetőség van aszimmetrikus intézkedésekre is, ezek olyan lépéseket jelentenek, amelyek - mondhatni - nem maradnak észrevétlenek Washingtonban" - tette hozzá Rjabkov.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.