Több embert megölt

Autóba rejtett pokolgép pusztított Libanonban

Az NNA libanoni állami hírügynökség első jelentései négy halálos áldozatról szóltak, ezt azonban később korrigálta.

2014.03.17 10:51MTI

Legalább két embert megölt egy autóba rejtett pokolgép vasárnap este Libanonban, a szíriai határ közelében, a radikális síita Hezbollah fegyveres szervezet ellenőrizte területen - közölték libanoni biztonsági források,.

Az NNA libanoni állami hírügynökség első jelentései négy halálos áldozatról szóltak, ezt azonban később korrigálta. Az al-Dzsazíra katari hírtévé három halálesetről adott hírt.

A merényletet - amelynek tizennégy sebesültje is van - a Bekaa-völgyben található an-Nabi-Oszmán település egyik benzinkútjánál követték el. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges an-Nuszra Front iszlamista milícia Twitter oldalán magára vállalta a támadást, amely a csoport szerint "gyors válasz" arra, hogy a Hezbollah a kormányerők oldalán harcol a szíriai polgárháborúban.

Az NNA közlése szerint a halálos áldozatok a Hezbollah tagjai voltak. Az áldozatok száma magasabb is lehetett volna, de a merénylőnek idő előtt működésbe kellett hoznia pokolgépét, mert közeledését a síiták észrevették, és megpróbálták megelőzni a robbantást.

Ugyancsak vasárnap, a támadás előtt a határ túloldalán a szíriai hadsereg - a Hezbollah támogatásával - elfoglalta a stratégiai fontosságú Jabrúd városát, amely a felkelők utolsó bástyájának számított a régióban. Ez a harci siker a Hezbollahot is segíti abban, hogy meggátolja a szíriai lázadók átszivárgását a libanoni szunnita területek felé.

Hétfőn a libanoni hadsereg a Bekaa-völgyben lévő Rász-Baalbek és al-Fákiha falvak közelében felrobbantott egy autót, amely feltehetőleg pokolgéppel volt megrakva - jelentették biztonsági források.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.