A Hezbollah állásait vették célba

Izraeli légitámadás Libanonban

Izraeli harci gépek légitámadást hajtottak végre hétfő este Libanonban, a szíriai határ közelében.

2014.02.25 14:15MTI

Libanoni biztonsági források szerint a támadások a Hezbollah radikális síita szervezet állásait vették célba a határ menti Nabi-Sít falu mellett.

Hivatalosan sem a Hezbollah, sem a libanon kormány, sem pedig Izrael nem kommentálta a légi csapást. Ugyanakkor Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kedden arról beszélt, hogy a zsidó állam mindent megtesz biztonságának szavatolása érdekében, azt azonban "nem mondja meg, hogy mit tesz vagy mit nem tesz".

Nabi-Sít a Hezbollah egyik fontos állása, a falu közelében állítólag fegyverraktára és kiképzőtábora is van a szervezetnek.

Libanon keleti határán virágzik a fegyvercsempészet. Az izraeli légierő az utóbbi két évben rendszeresen hajtott végre légicsapásokat a térségben, és libanoni biztonsági források szerint feltételezhető, hogy a célpontok általában teherautók, amelyek fegyvert szállítanak az Irán- és Damaszkusz-barát Hezbollahnak, amellyel Izrael patthelyzettel végződő háborút vívott 2006-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.