Legalább heten meghaltak

Szíriai rakéták csapódtak be Libanonban

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be egy libanoni városban pénteken, a támadásnak legalább hét halottja és húsz sebesültje van.

2014.01.17 13:47MTI

Helyi biztonsági források szerint mintegy húsz rakétatalálat érte a szíriai határ mentén fekvő Arszált és környékét. Az áldozatok között van két gyermek is, akiket egy nyílt területen, játék közben ért a támadás.

Friss jelentések szerint találat érte az Arszálhoz közeli Rász-Baalbeket, el-Aint és Hermel környékét is. Hermel, a szíriai kormány oldalán harcoló síita radikális szervezet, a Hezbollah egyik erődje előző nap volt pokolgépes merénylet helyszíne. Ez a támadás három emberéletet követelt.

Egy arszáli tisztviselő arról számolt be, hogy hét rakéta csapódott be lakott területen, és ebből kettő talált el házakat. Arszál gyakran válik a szír konfliktus részévé, mivel a közeli határ kulcsfontosságú átkelőhelyet jelent mind a menekültek, mind a kormánykatonák és a felkelő harcosok számára.

A legújabb támadás forrása felől egyelőre nincsenek biztos információk, de a környék lakói szerint csütörtök óta felerősödtek a harcok a határ túloldalán. A Szíriában immár csaknem három éve tartó polgárháború egyre inkább átterjed Libanon területére, ahol terrortámadásokban és a különböző felekezetek közötti összecsapásokban az elmúlt évben több tucatnyi ember lelte halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.