Legalább három halott

Pokolgép robbant Libanonban a szíriai határvidéken

Autóba rejtett pokolgép robbant csütörtök reggel Libanon észak-keleti részén, a Szíriával közös határtól nem messze.

2014.01.16 10:07MTI

Hivatalos források szerint a robbantás Hermelben, egy kormányzati épülettel szemben történt, s eddig legalább három halálos áldozatot követelt. A francia hírügynökség értesülései szerint legkevesebb tizenöten sebesültek meg.

A szíriai-libanoni határral párhuzamos Bekaa-völgy északi végében fekvő város, amelynek túlnyomó részét síiták lakják, a Hezbollah radikális síita szervezet egyik erődje.

A Hezbollah televíziós csatornája, az al-Manár képeket közölt az érintett területet ellepő füstfelhőről és a felrobbant autó maradványairól. Libanon egyre inkább a szíriai polgárháború második színterévé válik.

Az utóbbi időben újból növekszik a síiták és a szunniták közötti erőszakos cselekmények száma az országban, fokozva ezzel a felekezetek közötti feszültséget, ami a Szíriában egymás ellen harcoló hittestvéreikre jellemző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.