Nem az első eset

Albániában toboroztak harcosokat Szíriába

Iszlamista harcosok toborzásáért őrizetbe vettek kedden Albániában hét muszlim vallású embert a hatóságok. A toborzással a szíriai kormányerők ellen harcolókat akarták segíteni.

2014.03.11 18:55MTI

A helyi rendőrség közölte, hogy a gyanúsítottakat a fővárosban, Tiranában és két másik városban vették őrizetbe. Mindannyiukat terrorcselekmény támogatásával vádolják. Amennyiben bűnösnek találják őket, akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak.

A hatóságok közölték, hogy a házkutatások során két gyanúsított lakóhelyén lőfegyvert, két kézigránátot és robbanóanyagot találtak.

Albánia 3,2 milliós lakosságának mintegy kétharmada muszlim. Korábban a vallási vezetők felszólították híveiket, hogy ne csatlakozzanak a szíriai kormányerők ellen harcoló csoportokhoz. Akadnak azonban, akiknél süket fülekre talált a felhívás. Az albán sajtó már több, Szíriában harcoló albánról adott hírt, akik közül legalább ketten az arab országban vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.