Meghökkentően kevés

Mennyi időbe telne a Krím átállása?

Sokan már szinte tényként kezelik az oroszokhoz csatlakozást, a népszavazáson eldőlhet a félsziget sorsa. De valójában menny idő kellene az országváltáshoz?

2014.03.11 16:25MTI

Másfél-két hónapot venne igénybe az orosz pénzügyi rendszer bevezetése a Krímben, ha a térség a hétvégi szavazással az Oroszországhoz történő csatlakozásról döntene.

Erről a Krím miniszterelnökévé kikiáltott Szerhij Akszjonov beszélt kedden. Hozzátette: "nem lesz semmilyen pánik, könnyű lesz az átmenet, amelynek során kiépül az Ukrajnától független krími pénzügyi rendszer, amely beépül az orosz rendszerbe". Úgy vélte, ez mintegy másfél-két hónapot vehet igénybe.

A miniszterelnök elmondta, hogy a korábban az ukrán költségvetésbe befolyó adók most a krími köztársaság adóhatóságához kerülnek. Jelezte, hogy az orosz adórendszer bevezetéséről a döntést a referendum után néhány nappal hozzák meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.