Ukrán válság

Nem megy több repülő a Krímre

Most már, ha akarna is, akkor sem repülhet a kellemes klímájáról és szép tengerpartjáról ismert ukrán(?) félszigetre. Lezárták a légteret...

2014.03.11 14:05MTI

A Krím félsziget lezárta légterét a kereskedelmi légi járatok előtt, csupán az Oroszországból érkező járatokat engedték be kedden, öt nappal a népszavazás előtt, amelyet az oroszbarát hatóságok szerveztek meg, hogy a lakosság döntsön a fekete-tengeri régió Oroszországhoz csatlakozásáról.

Egy ukrán légitársaságnak Kijevből Szimferopolba, a félsziget székhelyére tartó gépét visszafordulásra kényszerítették, és az visszatért az ukrán fővarosba. A kapitány közölte az utasokkal, hogy a krími hatóságok lezárták a légteret, és már hétfőn sem indultak oda járatok.

Töröltek egy török járatot is, amely Isztambulból érkezett volna. Az AFP francia hírügynökség egy újságírója kedd reggel Kijevből indult Szimferopolba, de gépe Odesza felett fordult vissza az ukrán fővárosba.

A térségben fokozódik a feszültség a vasárnapi referendum közeledtével, amelyet az oroszbarát vezetők - az orosz erők támogatásával - annak dacára írtak ki, hogy Ukrajna új vezetői és a nyugati kormányok egyaránt elítélték és illegálisnak minősítették azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.