Renzi Afrikában

Az olasz miniszterelnök első külföldi útja Tunéziába vezetett

"Azért választottam Tunéziát az első hivatalos külföldi látogatásom célpontjául, hogy megmutassam, Olaszország a Földközi-tengerhez kötődik".

2014.03.05 04:32MTI

Első külföldi útján Tunéziába látogatott Matteo Renzi nemrégiben megválasztott olasz kormányfő kedden. "Azért választottam Tunéziát az első hivatalos külföldi látogatásom célpontjául, hogy megmutassam, Olaszország a Földközi-tengerhez kötődik" - mondta a kormányfő Mehdi Dzsemaa tunéziai miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Tuniszban.

Renzi ígéretet tett rá, hogy a térség lesz Róma egyik fő prioritása 2014 második felében, amikor Olaszország veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztét. Az olasz politikus közölte, hogy a tunéziai megbeszélésein az illegális bevándorlás kérdését is megvitatták és a bevándorlás területét érintő együttműködés fokozásában állapodtak meg. Tunéziában és Líbiában sokan vágnak neki a tengernek, hogy az Olaszországhoz tartozó és ezáltal az Európai Unió területét képező Lampedusa szigetén érjenek partot. A probléma rendezése azért is fontos lenne, mert gyakran történnek tragédiák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.