Pies Descalzos

Shakira nem felejtette el, honnan jött

Iskolát alapított Shakira kolumbiai énekesnő hazája egy városa, Cartagena de Indias szegények lakta negyedében.

2014.03.01 22:30MTI
hirdetés

A 37 éves híresség ünnepélyesen adta át az 1700 gyermek számára épült 8000 négyzetméteres épületet, melynek létrehozását alapítványa, a Pies Descalzos (Mezítlábasok) finanszírozta - tudósított róla az RCN rádióadó.

"A tanulás az egyenlőség elérésének és a szegénység legyőzésének egyetlen útja" - mondta az énekesnő, aki az alkalomra egyéves fiát, Milant is magával vitte. A kisfiú édesapja Shakira párja, a 27 éves Gerard Piqué spanyol futballsztár.

Az iskolát egy alapintézményből fejlesztették tovább, mely a Lomas de Payé városrészben állt. A szegénynegyed mintegy 34 ezer lakójának többségét a Magdalena Medio és a Montes de María térségéből űzték el. Ezeket a vidékeket évtizedek óta gerillák, félkatonai egységek és drogkereskedők jelenléte sújtja.

Az iskolára az adatok szerint 16 milliárd pezót (1,7 milliárd forintot) költöttek. A helyi hatóságokkal együtt megépítették az oda vezető utakat és a városrészből hiányzó egyéb infrastruktúrát is - mondta el Patricia Sierra, az alapítvány igazgatója a La Vanguardia című lapnak. Az intézmény találkozási hely is szeretne lenni, amely fiatalok és felnőttek előtt is nyitva áll.

Ez a hatodik iskola, amelyet Shakira alapítványa épített az országban. A most átadott, tandíjmentes oktatási intézményt az alapítvány a város vezetésével és a cartagenai érsekséggel közösen irányítja.

Shakira első nagy nemzetközi sikere után, 1997-ben hozta létre a Pies Descalzos alapítványt. A tanítás március 3-án indul az új iskolában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.