Szegény...

Se új játékokat, se puha pamlagot nem kap Breivik...

A norvég rendőrség hétfőn közleményben tudatta, hogy elutasította Anders Behring Breivik követeléseit: a tömeggyilkos nem kap egyebek közt újabb típusú számítógépes játékkonzolt, sem pedig puha pamlagot.

2014.02.24 17:52MTI
MTI

Breivik négy hete éhségsztrájkkal kezdett fenyegetőzni, ha nem hagynak fel "kínzásával", és nem javítják fogva tartásának körülményeit, amelyeket törvénytelennek minősített.

A 77-szeres gyilkos panaszlevelében tizenkét pontban foglalta össze követeléseit. Listája élén szerepelt, hogy a börtönben kapott Playstation 2 játékkonzolt cseréljék le az újabb típusú Playstation 3-ra, és ahhoz ő maga választhasson felnőtteknek való játékokat.

"A többi rab játszhat a felnőtteknek szóló programokkal is, nekem csak kevésbé érdekes, gyerekek számára készített játékaim vannak" - írta a 35 éves szélsőjobboldali terrorista. "Kínzásának" legfájdalmasabb pontjaként emelte ki, hogy túl a kemény a szék cellájában, ezért követeli, hogy cseréljék ki az irodai bútort fotelre vagy puha pamlagra.

"Ha meghalok, Európa összes szélsőjobboldali radikálisa tudni fogja, kik kínoztak halálra!" - állt a magát "politikai fogolynak" tekintő férfi ultimátumában.

A szélsőségesen jobboldali, mindenekelőtt iszlámellenes nézeteket valló Breiviket 21 évi börtönbüntetésre ítélték, miután az oslói kormányszékház közelében 2011-ben autóba rejtett pokolgépet robbantott hat ember halálát okozva, majd pedig Utoya szigetén automata fegyverrel mészárolt le 69 táborozó fiatalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.