Művészeti galéria robbanhatott

Nagy erejű gázrobbanás volt Isztambul központjában

Nagy erejű gázrobbanás történt hétfőn Isztambul központjában, egy emeletes lakóház földszintjén, valószínűleg az ott található kis művészeti galériában, többen megsérültek.

2014.02.17 19:09MTI

Az épület a Taksim tér közelében van, a Beyoglu kerületben. A földszintjén történt robbanás hatására törmelékek szóródtak szét a házat határoló keskeny utcában, és betörtek a környékbeli épületek ablakai. A robbanás az oldalára fordított egy személygépkocsit is az utcában. A detonációt még a Boszporusz túloldalán is lehetett hallani a 15 millió lakosú metropolisban.

Huseyin Avni isztambuli kormányzó az írta Twitter-profilján, hogy a robbanást az első vizsgálati eredmények alapján szivárgó gáz okozta. A CNN Türk hírtévé úgy értesült, hogy legalább öt ember sérült meg, közülük ketten súlyosan, de nem életveszélyesen.

Ahmet Misbah Demircan, Beyoglu polgármestere kizárta annak lehetőségét, hogy terrorcselekmény történt volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.