Gyermekáldozatok

Oltóanyagot szállító vonatot robbantottak fel Pakisztánban

Pokolgépes robbantás miatt kisiklott egy személyvonat Pakisztán délnyugati részében vasárnap, nyolc ember életét vesztette - közölte a rendőrség.

2014.02.16 15:24MTI

A detonáció következtében több vasúti kocsi kisiklott. Az áldozatok között három gyerek volt, húszan pedig megsebesültek a merényletben, amelyet a meglehetősen ingatag biztonsági helyzetű Beludzsisztán tartomány Unar nevű városánál követtek el. A vasútvonal Karacsit köti össze Pesavarral.

Bár egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget az akció elkövetéséért, a támadás végrehajtásának módja arra utal, hogy a háttérben beludzs szeparatista csoportok állhatnak. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szervezetek szintén jelen vannak az országban.

Ismeretlen elkövetők ezzel párhuzamosan működésbe hoztak egy út mentén elhelyezett pokolgépet Pesavarban, egy rendőr meghalt, egy másik pedig megsebesült. A rendfenntartók egy gyermekbénulás elleni oltókampányt biztosítottak.

Iszlám fegyveresek gyakran támadnak gyermekbénulás elleni oltócsapatra, mert úgy hiszik, hogy tagjaik között nyugati kémek vannak, továbbá, hogy az oltóanyag valójában terméketlenné tevő szer, amellyel a muszlimok népszaporulatát akarja a Nyugat korlátozni.

Az országban egyébként 14 éve nem volt gyermekbénulás-járvány.

Több szélsőséges szervezet küzd Beludzsisztán függetlenségéért. Ez az ország legnagyobb területű, de legszegényebb tartománya. A szakadárok azzal vádolják a központi kormányt, hogy elveszi a tartomány ásványkincseit, de lakosságát szegénységben hagyja.

A legfrissebb adatok szerint januárban összesen 114-en vesztették életüket hasonló erőszakcselekményekben Pakisztánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.