Sok halott, rengeteg sebesült

Több pokolgép robbant Bagdadban

Több pokolgép robbant fel szerdán Bagdad belvárosában, főleg a kulcsfontosságú kormányzati épületeket magába foglaló "zöld zóna" körül, legalább 16 ember meghalt, és több mint harminc megsebesült.

2014.02.05 11:23MTI
BBC

Rendőrségi források szerint a legtöbb áldozatot szedő merénylet a külügyminisztérium épülete melletti két parkolóban történt, ahol egyszerre két gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel. A terrortámadásnak legkevesebb hét halottja és 15 sebesültje van.

Onnan nem messze egy öngyilkos merénylő bement egy falafelétterembe, működésbe hozta a mellényére szerelt robbanószerkezetet, öt embert megölt, és tizenkettőt megsebesített.

Az éttermet gyakran látogatják hivatalos személyek, és sokan ott várakoznak a biztonsági kíséretre, ami ahhoz kell, hogy beléphessenek a szigorúan őrzött zöld zónába. Bagdad kereskedelmi központjában, a Hiláni téren egy parkoló autó robbant fel.

A merényletben négyen vesztették életüket, és nyolcan megsebesültek. A szerdai merényletsorozat egy nappal azután történt, hogy ismeretlen tettesek két rakétát belőttek Bagdad zöld zónájába, ahol egyebek közt a miniszterelnöki hivatal és több nagykövetség található.

Az esetet aggodalommal töltötte el azokat, akik kétségbe vonják Irak képességét a stratégiai létesítmények védelmére, miközben a biztonsági helyzet országszerte romlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.