Legalább öt katona meghalt

Aknák robbantak a szálloda alatt

Aknákat robbantottak a felkelők a Carlton szálloda alatt a szíriai Aleppó óvárosában pénteken, legkevesebb öt katona halálát okozva.

2014.02.14 16:00MTI

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) leírása szerint iszlamista fegyveresek több alagutat ástak a város egyik legelőkelőbb szállodája alatt és robbanószerkezeteket helyeztek el bennük. Az épületben kormányhű csapatok állomásoznak.

A robbanásban öt katona vesztette életét és tizennyolcan megsebesültek, a szálloda több része megsérült. A szálló a történelmi óváros közepén álló citadella közvetlen közelében található.

A merénylet után heves harcok robbantak ki a katonák és a fegyveresek között. A helyi forrásokra támaszkodó OSDH szerint az összecsapásokban több felkelő is meghalt. Eközben Aleppó tartományban tovább folytak az ellenzék sorain belül vívott harcok.

Egy több iszlamista csoport alkotta fegyveres szövetségnek sikerült az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetből kivált Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) harcosait a régió öt községéből kiszorítania.

Az OSDH egy további jelentése szerint az ország déli részén fekvő Jádúda városában, egy mecset közelében autóba rejtett pokolgép robbant pénteken. Legkevesebb 18 ember esett áldozatul a merényletnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.