Összedőlt

Bulizó diákokra omlott egy épület Dél-Koreában - sok halott

Összeomlott egy szórakozóhely a dél-koreai Kjongdzsu városában helyi idő szerint hétfő este, a baleset következtében legkevesebb tízen életüket vesztették, több tucatnyian a romok alatt rekedtek.

2014.02.17 19:01MTI

A hatóságok arról számoltak be, hogy a Busan University of Foreign Studies (puszani egyetem) közel hatszáz diákja volt jelen az elsőévesek számára rendezett mulatságon, amikor az épület nem sokkal este 9 óra után összeomlott. Több mint száz embert egy közeli kórházba szállítottak, közülük tizenheten súlyos sérüléseket szenvedtek.

Katasztrófavédelmi szakemberek tucatjai siettek a baleset helyszínére, és megkezdték a mentést. Nagyjából hatvanan rekedhettek a romok között, a helyszínre vezényelt szakembereknek mostanra sikerült kimenteniük a bent rekedtek egyetemisták többségét. Három hallgatót és tizenegy szervezőt nem sikerült eddig megtalálni. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma a mentés előrehaladtával tovább fog emelkedni. A munkálatok négyszáz tűzoltó, rendőr és katona részvételével folytatódnak.

A szakértők szerint a hó súlya alatt omlott össze a tetőszerkezet, miután utóbbi héten ötven centiméter hó esett a környéken, a pontos okok azonban egyelőre ismeretlenek. Az erős havazás a mentési munkálatokat is nehezíti, az épület ráadásul sokak számára csak gyalog közelíthető meg, mivel egy hegy tövében fekszik, ötszáz méterrel a tengerszint felett. A puszani egyetem rektora bocsánatot kért a történtekért és elmondta, hogy az intézmény minden következményért vállalja a felelősségét.

A hallgatói önkormányzat kérte, hogy a rendezvényt ne az egyetem területén, hanem külső helyszínen tartsák. A vezetés ebbe beleegyezett, azonban anyagilag nem járult hozzá a költségekhez, így a szervezőknek olcsó helyszínt kellett keresniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.