Havazás

Árokba csúszott járművek, kidőlt fa Somogyban

Somogyban a hajnal óta tartó havazás miatt árokba csúszott autók és kamionok mentéséhez, útra dőlt fa eltávolításához riasztották a tűzoltókat.

2014.01.29 11:38MTI
freedigitalphotos.net

Bázelné Mihályka Szabina, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: Barcs és Darány között a 6-os úton egy kidőlt akácfa zárta el a forgalmat, Kaposfüred és Toponár között, majd Kaposváron, a Pázmány Péter utcában, valamint Kadarkút és Mike között is személyautó, a 68-as út somogyszentpáli elágazójánál pedig nyerges vontató csúszott az árokba.

A kaposvári Szigetvári utcában és a Jutai úton elakadt kamionok műszaki mentésében a Kötél Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületet segített.

Egyik balesetnek sem volt sérültje - közölte a szóvivő, egyúttal ismét felhívta a figyelmet arra, hogy csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel induljanak útnak az autósok, és a járműben legyen kisebb hólapát, hólánc, jégkaparó, meleg felsőruházat, vastag kesztyű, takaró, vontatókötél, elakadásjelző, gyógyszer, mobiltelefon, némi élelem, innivaló.

Ha segítségre van szükség, hívják a 112-es általános segélyhívó, illetve 107-es rendőrségi vagy 105-ös katasztrófavédelemi segélyhívó számokat - írták. Kérik továbbá, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem "VÉSZ" alkalmazását és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, valamint a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán közzétett információkat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.