Havazás

Folyamatosan takarítják a budapesti utakat

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hajnal óta a legmagasabb készültségi fokozatban végzi munkáját, Budapest útjain 116 hóeltakarító és síkosságmentesítő célgép dolgozik.

2014.01.29 09:55MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján délelőtt 3-4 centiméter hó hullik Budapesten, és délután is várható havazás, de az már nem lesz számottevő.

A hőmérséklet mínusz 2 fok körül várható. A fővárost elérő havazás miatt számítani kell balesetekre, koccanásokra, megnövekedett menetidőre.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) műveletirányítási ügyelete állandó kapcsolatot tart fenn a Budapesti Közlekedési Központ diszpécserszolgálatával és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-vel - írták.

Az FKF munkagépei első ütemben az 1200 kilométernyi főútvonal-hálózaton takarítják a havat és síkosságmentesítenek. Elsőként a hidakat, a felüljárókat, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető utat, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as és az M5-ös autópálya, valamint a 2-es, a 6-os, a 10-es és a 11-es főközlekedési út fővárosi bevezető szakaszait, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszait, az autóbusz- és főközlekedési útvonalakat, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utakat tisztítják meg.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Az FKI állandó kapcsolatot tart a Magyar Vöröskereszttel, a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Református Szeretetszolgálattal. E szervezetek tizenöt technikai eszközzel és hetvenöt önkéntessel három órán belül aktivizálhatók.

Szintén három órán belül bevethető a fővárosi önkéntes mentőcsoportok száz önkéntese vasárnap éjfélig. Ha szükséges, az FKI műveletirányítási ügyelete ötven szolgálaton kívüli tűzoltót tud berendelni állomáshelyére - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.