Budapesten is

Az ország nagy részén havazik

Az ország nagy részén, a fővárosban is esik vagy szállingózik a hó. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nél (FKF) szerda reggel 6 órától III. fokozatú készültséget rendeltek el.

2014.01.29 08:00Havariapress
MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai nap folyamán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható hószállingózás, kisebb havazás. Este délnyugaton elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék.

A változó irányú szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire +1 és -3 fok, a késő esti -1, -6 fok között várható.

Az FKF Zrt. téli célgépei fokozott készenlétben álltak a hajnali óráktól, a havazás kezdetekor aonnal megkezdték a síkosságmentesítést. Első ütemben az 1200 km hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést.

A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.