Terror

Gránátvetős támadás érte Jemen központi börtönét, halottak

A támadók először felrobbantottak egy autót a börtön egyik kapujánál, ezután pedig - immár a főbejáratnál, nyilván a figyelem elterelésének szándékával - tűzharc tört ki az őrök és a támadók között. A zűrzavart kihasználva szöktek meg a rabok a robbantás helyszínéről.

2014.02.13 22:46MTI

Gránátvetőket is bevetve megtámadta a jemeni főváros központi börtönét egy fegyveres csoport csütörtökön este és egy hivatalos bejelentés szerint kiszabadított tizennégy rabot, többségükben az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet tagjait. Más hírek 21 fogoly szökéséről szólnak. A támadásban hét rendőr és három fegyveres halt meg. A támadók először felrobbantottak egy autót a börtön egyik kapujánál, ezután pedig - immár a főbejáratnál, nyilván a figyelem elterelésének szándékával - tűzharc tört ki az őrök és a támadók között.

A zűrzavart kihasználva szöktek meg a rabok a robbantás helyszínéről. Ebben a börtönben mintegy ötezer foglyot őriznek. Szemtanúk szerint a támadás után a rendőrség katonai egységekkel megerősítve lezárta a környéket és a repülőtérre vezető főutat, amely mellett a börtön található. A támadásért még nem vállalta a felelősséget egy szervezet sem. Tavaly októberben a jemeni hatóságoknak sikerült megakadályozniuk az al-Kaidához tartozó mintegy 300 fogoly szökési kísérletét egy másik fővárosi börtönből. Ez azt követően történt, hogy - még augusztusban - az al-Kaida arab-félszigeti szervezetének (AQMI) vezetője ígéretet tett: kiszabadítja híveit a jemeni börtönökből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.