Ravasz nagymacska

Már kilenc embert ölt meg az emberevő tigris

Kilencedik áldozatával is végzett Indiában egy emberevő tigris, amelyet hiába próbál elejteni egy hatfős vadászkommandó.

2014.02.08 20:30MTI

A kilencedik áldozat, egy fiatal földműves félig elfogyasztott tetemét pénteken találták meg a Jim Corbett Nemzeti Parkban, Uttar Prades államban. A férfi előző este ment az őserdőbe az odatévedt teheneiért.

Mintegy 200 tigris él a Jim Corbett Nemzeti Parkban, amelynek környékén az emberek nem emlékeznek arra, hogy korábban is történt volna tigristámadás.

Az indiai hatóságok egy fél tucat főből álló vadászkülönítményt állítottak fel a vérengző fenevad - valószínűleg egy hároméves nőstény - megfékezésére, a vadászok csalétekkel, például kikötözött kecskével próbálják lépre csalni a ragadozót.

Rajtuk kívül az erdészet vadőrei elefánthátról, nyugtatólövedékkel megtöltött pisztollyal a kezükben fürkészik az erdőket.

A természetvédők szerint sem lehet megkímélni az olyan tigrisek életét, amelyek egyszer már belekóstoltak az emberhúsba.

Indiában él a világ 3000 egyedre becsült tigrisállományának fele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.